پژوهشگاه نیرو

تاریخ: 12 بهمن 1395

برگزاری نشست تخصصی "بیان فلسفه و طریقه پیاده‌سازی فناوری بهره‌برداری از ظرفیت دینامیکی خطوط" با حضور نمایندگان شرکت‏‌های برق منطقه‏‌ای"

نشست تخصصی بیان فلسفه و طریقه‌‏ی پیاده‌سازی فناوری بهره‌برداری از ظرفیت دینامیکی خطوط با حضور نمایندگان شرکت‏‌های برق منطقه‌‏ای در روز چهارشنبه مورخ 6 بهمن 1395 و در جوار سومین همایش ارتباط صنعت برق و دانشگاه، توسط مرکز توسعه فناوری سامانه‏‌های انتقال توان با ظرفیت بالا در پژوهشگاه نیرو برگزار گردید. هدف از این نشست معرفی فناوری بهره‏برداری از ظرفیت دینامیکی خط (DLR) و تشریح نحوه‌‏ی مشارکت مرکز انتقال توان در پیاده‏‌سازی این فناوری برای خطوط منتخب فوق‏‌توزیع و انتقال شرکت‌‏های برق منطقه‌‏ای بود.

در ابتدای جلسه برهمندپور، رییس مرکز انتقال توان به تشریح فلسفه‏ی بکارگیری فناوری DLR پرداخت و ضمن بیان تفاوت ظرفیت دینامیکی و ظرفیت استاتیکی خط، عنوان کرد كه بازه‌های زمانی مطالعات ظرفیت دینامیک خط به سه دسته‌‏ی طراحی، بهره‌‏برداری و زمان‏‌حقیقی تقسیم‌‏بندی می‏شود و فناوری DLR می‏تواند در همه‌‏ی این بازه‏‌های زمانی موثر باشد. در ادامه جعفریان، معاون مرکز انتقال توان به تشریح مشخصات فنی فناوری DLR پرداخت و عنوان کرد این فناوری در ایران صرفاً برای خطوط 63 و 230 کیلوولتی که محدودیت حرارتی عامل محدودکننده‏‌ی بارگیری خط است، کاربرد دارد. سپس گودرزی، به تشریح دستاوردهای پروژه‏ی انجام شده در زمینه‌‏ی مانیتورینگ آنلاین خطوط در یکی از خطوط فوق‌توزیع شرکت برق منطقه‌‏ای مازندران پرداخت و عنوان کرد در صورت استفاده از نرم‌‏افزار آنلاین مونیتورینگ، ظرفیت قابل اطمینان بهره‌‏برداری از خط مورد مطالعه حداقل ده درصد افزایش خواهد یافت. همچنین گلستانی مدیرعامل شركت افرندفناور نیز با بیان نحوه بكارگیری این فناوری در خطوط شبكه، به معرفی و تشریح سخت‌افزارها و تجهیزات لازم برای سنجش، پایش و ارسال اطلاعات به مركز كنترل پرداخت و نمونه‌های پیاده‌سازی شده این فناوری در خطوط شبكه‌های كشورهای دیگر، به‏خصوص كشورهای اروپایی، را ارائه نمود. در ادامه‏‌ی جلسه، رییس مرکز انتقال توان، نحوه‏ی مشارکت مرکز انتقال توان در پیاده‏‌سازی این فناوری در خطوط فوق‌‏توزیع و انتقال شرکت‏های برق منطقه‏ای را تشریح كرد.

در انتها نمایندگان شرکت‏‌های برق منطقه‏ای دیدگاه خود را در زمینه‏‌ی استفاده از این فناوری بیان نموده و چالش‏های استفاده از آن را در سطح شبکه بیان نمودند و گیلوانژاد، مدیر گروه خط و پست به بیان راه‏کارهای عملی فائق آمدن به این چالش‏ها پرداخت. در این جلسه نمایندگان شرکت‏های برق منطقه‏ای آذربایجان، اصفهان، تهران، خراسان، خوزستان، گیلان، مازندران و یزد به عنوان كاربران این فناوری و همچنین نمایندگان دو شركت افرندفناور و باسط‌پژوه به‌عنوان شركت‌های صاحب فناوری، حضور داشتند.

مقالات مرتبط با نشست

عکس‌های مربوط به نشست تخصصی "بیان فلسفه و طریقه پیاده‌سازی فناوری بهره‌برداری از ظرفیت دینامیکی خطوط"